E-learning képzésre bármikor jelentkezhet !!


2013. január 01-én
új változások lépnek életbe a járművezetők képzésében. Ez érinti szinte valamennyi megszerezhető kategóriát, sőt az általános képzési szabályokat is, e-helyen azonban csak az általam képzett kategóriákra és főként a mindenkit érintő változásokra térnék ki.
 
Legfontosabb változások B (személygépkocsi) kategóriában:

Január 01-től megszűnik a JÁRMŰKEZELÉSI VIZSGA (vagyis a kresz vizsgát követően akár egy forgalmi vizsgával is vezetői engedélyhez lehet  jutni), illetve összevonásra kerül a forgalmi vizsgával. Ennek következtében a forgalmi vizsga időtartama 50 percről 60 percre módosul, így számon kérhetővé válik azon feladatok jelentős része is amelyet eddig a járműkezelési vizsga tartalmazott.
Összesen 9  rutin feladatot kell majd elsajátítani (részben továbbra is tanpályán) melyek közül a vizsgán 4-et kell  végrehajtani valóságos forgalmi körülmények        ( parkoló járművek) között.

1-9.számú feladatokat és azok követelményeit idekattintva tekintheti meg. 
 
A forgalmi vizsga értélelő lapot   idekattintva tekintheti meg.
 
Mivel az új rendszerű vizsgáztatás január 9-én kezdődik ezért közzéteszem  a NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG GÉPJÁRMŰ KÖZLEKEDÉSI HIVATALA által küldött e-mailt. melyben közzéteszik az új rendszerű vizsgakövetelményeket.
 

Az új jogszabály szerinti forgalmi vizsgán a vizsgázónak ennek megfelelően:

?   a vizsga elején el kell végeznie a jogszabályban kötelezően előírt, a járművön végrehajtandó ellenőrzéseket, napi első elindulás előtti teendőket, majd

?       a vizsgabiztos által a Minősítő lapon előzetesen kijelölt vizsgaútvonalon elindulva a szakoktató tájékoztatása, útirány meghatározása alapján a forgalmi szabályok betartása mellett önállóan kell a közúti forgalomban járművet vezetnie 50 percen keresztül, melynek során   a teljes vizsgaidő alatt a vizsgakövetelményekben meghatározott 9 manőverezési feladat közül a vizsgabiztos által a Minősítő lapon előzetesen kijelölt

4 feladatot sikeresen végre kell hajtania:

-   egyet az előremenetben történő 90?-os parkolási manőverek feladatai közül,
-  egyet a hátramenetben történő 90?-os parkolási manőverek feladatai közül,
-  egyet a párhuzamos parkolási feladatok manőverei közül,
-  egyet a megfordulási feladatok manőverei közül.

A motorkerékpárosokat érintő változások (Igen jelentős változások lesznek) 2013. január 13-án lépnek hatályba, később erről részletes tájékoztató lesz ugyanitt.

Részletes tájékoztató minden kategóriáról vállalkozási feltételek menüpont alatt.


 

 

 

 

 

       


 

 

343695 Változások

Webdesign