Tantermi képzés indul: 2016. június. 17-én. 18.oo órakor !! E-learning képzésre bármikor jelentkezhet !!
HOME
Vállalkozási feltételek
Tanfolyamok
Tanfolyamdíjak
Vizsgák
Vizsgadíjak
Összesített díjak
Statisztika
Motorosoknak
Elsősegély
Telephely
Tanpálya
Oktató járművek
Kapcsolat
Aktualitások
Jogszabályok
Webhelyek
Fotógaléria
KRESZ módosítás
Letöltések
Változások
2015


Január 01-én
új változások lépnek életbe a járművezetők képzésében. Ez érinti szinte valamennyi megszerezhető kategóriát, sőt az általános képzési szabályokat is, e-helyen azonban csak az általam képzett kategóriákra és főként a mindenkit érintő változásokra térnék ki.

Legfontosabb változások B (személygépkocsi) kategóriában:

Január 01-től megszűnik a JÁRMŰKEZELÉSI VIZSGA (vagyis a kresz vizsgát követően akár egy forgalmi vizsgával is vezetői engedélyhez lehet  jutni), illetve összevonásra kerül a forgalmi vizsgával. Ennek következtében a forgalmi vizsga időtartama 50 percről 60 percre módosul, így számon kérhetővé válik azon feladatok jelentős része is amelyet eddig a járműkezelési vizsga tartalmazott.
Összesen 9  rutin feladatot kell majd elsajátítani (részben továbbra is tanpályán) melyek közül a vizsgán 4-et kell  végrehajtani valóságos forgalmi körülmények        ( parkoló járművek) között.

1-9.számú feladatokat és azok követelményeit idekattintva tekintheti meg. 
 
A forgalmi vizsga értélelő lapot   idekattintva tekintheti meg.
 
Mivel az új rendszerű vizsgáztatás január 9-én kezdődik ezért közzéteszem  a NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG GÉPJÁRMŰ KÖZLEKEDÉSI HIVATALA által küldött e-mailt. melyben közzéteszik az új rendszerű vizsgakövetelményeket.

Az új jogszabály szerinti forgalmi vizsgán a vizsgázónak ennek megfelelően:

·   a vizsga elején el kell végeznie a jogszabályban kötelezően előírt, a járművön végrehajtandó ellenőrzéseket, napi első elindulás előtti teendőket, majd

·       a vizsgabiztos által a Minősítő lapon előzetesen kijelölt vizsgaútvonalon elindulva a szakoktató tájékoztatása, útirány meghatározása alapján a forgalmi szabályok betartása mellett önállóan kell a közúti forgalomban járművet vezetnie 50 percen keresztül, melynek során   a teljes vizsgaidő alatt a vizsgakövetelményekben meghatározott 9 manőverezési feladat közül a vizsgabiztos által a Minősítő lapon előzetesen kijelölt

4 feladatot sikeresen végre kell hajtania:

-   egyet az előremenetben történő 90º-os parkolási manőverek feladatai közül,
-  egyet a hátramenetben történő 90º-os parkolási manőverek feladatai közül,
-  egyet a párhuzamos parkolási feladatok manőverei közül,
-  egyet a megfordulási feladatok manőverei közül.

A motorkerékpárosokat érintő változások (Igen jelentős változások lesznek) 2013. január 13-án lépnek hatályba, később erről részletes tájékoztató lesz ugyanitt.

Részletes tájékoztató minden kategóriáról vállalkozási feltételek menüpont alatt.


 

       

Jelentkezés képzésre
Vizsgaidőpontok lekérdezése

2019. 08. 20. kedd

  337595 Változások Webdesign